domingo, 27 de septiembre de 2009

Més erotisme...

Hi ha una cosa que batejaria així com la "triologia de l'erotisme literari-cinematogràfic per exel.lència", i que és la unió de tres factors que tenen el seu punt d'unió en la base que suposa la novel.la Les enfants terribles (1929), de l'escriptor francès Jean Cocteau. Les arestes del triangle equilàter són: 1) L'adaptació cinematogràfica de la novel.la de Cocteau, basada en el guió que el mateix es va encarregar de preparar per al cinema, Les enfants terribles (1950).


2) Després seguiria el film Bande-à-part (1964), de Jean-Luc Godard, de la qual he parlat en aquest mateix blog fa uns dies ( http://enanodelaspuertas.blogspot.com/2009/09/lestetica-dactuar-en-temps-morts.html ). Cal afegir una data que no vaig esmentar en l'anterior article, i és que la peli de Godard és una adaptació de la novel.la Fool's Gold, de Dolores Hitchens.


3) Acabaríem amb Soñadores (2003), de Bernardo Bertolucci, peli que és sovint comparada amb l'anterior de Godard, també esmentada en l'enllaç citat anteriorment.


El que tenen en comú aquestes tres obres són el trio -sí, sí, un trio, un menage à trois-. En Cocteau, a Elisabet i Pau, germans, s'hi interposa Gerard, que festeja Elisabet; al film de Godard, Odile és la noia que neda entre dos riveres que són dos companys de classe; i finalment, en la peli de Bertolucci, tornem a trobar dos germans, Isabelle i Theo, que conviden -via directa! Anteriorment només s'havia tractat el trio com un fet accidental- a Mathew, un estudiant nord-americà, a passar uns dies al burgès pis de París...


Res més, que tinguin una grata vetllada de cinema ben aviat!

5 comentarios:

Aleix Porta dijo...

Emily Mortimer fent de Juno sense mans és ben eròtic.
Les altres dues no les he vistes. Gràcies per la recomanació!

Marta Parés dijo...

però on hi veus Emily Mortimer en les pel.lícules que he citat? mmm...

Emily Mortimer forma part d'un altre tipus de repertori, diríem. No qüestiono per res les seves dots com a actriu, però el tipus de pelis que fa no m'han cridat mai l'atenció, ni estètica ni argumentalment. I per tant, no sé si se la podria considerar un "hito" de l'erotisme cinematogràfic. :)

de res, de res.

Pablo Fantasma dijo...

hola marta! et deixo la direcció del nou bloc: http://factorialunar.com/criticaenconserva

segueix així! ;)

Miguel Ángel Maya dijo...

...Quién sabe si en el trío hay una suerte de equilibrio erótico...
...El trío de "Dreamers" me pareció sublime, delicioso, delicado, suave...
...Leyendo tu entrada me he acordado de otro trío que a mí me estremece: es el viaje que realizan dos chicos inmaduros con una mujer que acaba de enterarse de su enfermedad, desde Ciudad de México hasta una supuesta playa del Pacífico llamada "La Boca del Cielo" en "Y tu mamá también"...
...No me canso de verla, no deja de tocarme algo dentro...
...Un beso...

Marta Parés dijo...

Gracias Miguel por la recomendación, lo miraré con calma en cuanto pueda.